Clatitele cu spanac sunt o reteta simpla si gustoasa, care poate fi facuta oricand duci lipsa de idei pentru prepararea unei cine sau a unui aperitiv rapid si nutritiv!
Foto: vegalicious.org
Timp de preparare
35 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
Pentru clatite
2 oua
2 linguri de ulei
100 g faina
300 ml lapte
sare
Pentru umplutura
1 punga de spanac congelat
200 g branza ricotta
100 g unt
2 lingurite de mascarpone
2 catei de usturoi
piper
sare
Mod de preparare
Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.
Subtiaza compozitia cu restul de lapte si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 5-6 bucati. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.
Prepara umplutura, punand untul la topit intr-o tigaie, adaugand apoi spanacul si restul ingredientelor - ricotta, mascarpone, usturoiul, sarea si piperul. Lasa pe foc pana cand se amesteca bine branzeturile cu spanacul.
Umple apoi fiecare clatita cu spanac si ruleaz-o.
Se pot servi ca aperitive, taindu-le bucati sau ca fel principal, intregi, adaugandu-se deasupra smantana.