Clatite poloneze

| | Actualizat: 2014-08-07 17:27:00

Clatitele poloneze sunt o varianta putin mai sofisticata a clatitelor clasice. Avantajul este ca ies mult mai pufoase, motiv pentru care cei mici le vor adora pur si simplu.

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

mica

Ingrediente

4 oua

500 g faina

750 ml lapte

coaja de lamaie

sare

ulei

Mod de preparare

Separa mai intai galbenusurile de albus. Intr-un vas inalt, amesteca galbenusurile cu 4-5 linguri de faina si cu un varf de lingurita de sare, apoi dezleaga aluatul cu lapte. Pune iar faina, amesteca si subtiaza cu lapte, repetand aceasta operatiune pana cand termini si faina, si laptele.

Parfumeaza aluatul cu coaja de la o jumatate de lamaie. Separat, bate albusurile spuma pana cand se intaresc, apoi rastoarna-le peste aluatul deja preparat si incorporeaza-le usor. Intr-o tigaie speciala pentru clatite pune putin ulei si coace clatitele si pe o parte si pe cealalta.

Cand sunt gata, le poti umple fie cu dulceata, fie cu crema de ciocolata. Stropeste-le cu topping de fructe de padure sau de ciocolata.

Citeste si despre