Clatite pufoase de post

| | Actualizat: 2025-03-07 17:26:26

Reteta de clatite de post este perfecta pentru perioadele de post de peste an, dar si pentru persoanele care nu consuma produse de origine animala.

Ingrediente:

  • 2 litri apa minerala carbogazoasa

  • 530 g faina

  • 7 linguri ulei (preferabil de floarea-soarelui)

  • 1 lingurita extract de vanilie (sau zahar vanilat)

  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

  1. Pregatirea aluatului

    • intr-un bol mare, cernem faina pentru a evita cocoloasele.

    • Adaugam praful de sare si vanilia.

    • Turnam treptat apa minerala, amestecand continuu cu un tel pentru a obtine un aluat omogen.

    • Adaugam uleiul si amestecam bine. Daca aluatul este prea gros, mai putem adauga putina apa minerala.

  2. Odihna aluatului

    • Lasam compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, pentru ca faina sa se hidrateze bine si clatitele sa iasa mai pufoase.

  3. Coacerea clatitelor

    • incingem o tigaie antiaderenta si o ungem usor cu ulei (doar pentru prima clatita).

    • Turnam un polonic de compozitie si rotim tigaia pentru a distribui uniform aluatul.

    • Coacem clatitele pe fiecare parte timp de 1-2 minute, pana devin aurii.

  4. Servirea

    • Clatitele pot fi umplute cu gem, dulceata, ciocolata de post sau fructe proaspete.

Pofta buna!

Sursa: www.realitatea.net

Sursa foto: freepik

 

Citeste si despre