Reteta de clatite de post este perfecta pentru perioadele de post de peste an, dar si pentru persoanele care nu consuma produse de origine animala.
Ingrediente:
-
2 litri apa minerala carbogazoasa
-
530 g faina
-
7 linguri ulei (preferabil de floarea-soarelui)
-
1 lingurita extract de vanilie (sau zahar vanilat)
-
1 praf de sare
Mod de preparare:
-
Pregatirea aluatului
-
intr-un bol mare, cernem faina pentru a evita cocoloasele.
-
Adaugam praful de sare si vanilia.
-
Turnam treptat apa minerala, amestecand continuu cu un tel pentru a obtine un aluat omogen.
-
Adaugam uleiul si amestecam bine. Daca aluatul este prea gros, mai putem adauga putina apa minerala.
-
-
Odihna aluatului
-
Lasam compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, pentru ca faina sa se hidrateze bine si clatitele sa iasa mai pufoase.
-
-
Coacerea clatitelor
-
incingem o tigaie antiaderenta si o ungem usor cu ulei (doar pentru prima clatita).
-
Turnam un polonic de compozitie si rotim tigaia pentru a distribui uniform aluatul.
-
Coacem clatitele pe fiecare parte timp de 1-2 minute, pana devin aurii.
-
-
Servirea
-
Clatitele pot fi umplute cu gem, dulceata, ciocolata de post sau fructe proaspete.
-
Pofta buna!
Sursa: www.realitatea.net
Sursa foto: freepik