Crepes Suzette

| | Actualizat: 2012-05-29 16:14:54

Crepes Suzette reprezinta un desert de inspiratie franceza, extrem de apreciat in bucatariile marilor restaurante, deoarece se pregateste destul de simplu. Invata sa pregatesti crepes Suzette dupa reteta noastra!

Foto: blog.sunshine.co.uk

Timp de preparare

40 de minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

500 ml lapte gras

3 oua

300 g faina

1 plic zahar vanilat

ulei (pentru uns tigaie)

1/2 kg portocale (curatate)

150 g zahar tos

40 g coniac

Mod de preparare

Pregateste mai intai un aluat de clatite, din faina, lapte si oua, la care adaugi un plic de zahar vanilat, pentru aroma. Pastreaza alautul la rece, apoi pregateste foile de clatite.

Pregateste umplutura pentru crepes Suzette. Pune zaharul tos la topit, adauga apoi felii de portocale, curatate si taiate. Stinge sosul de portocale cu putin coniac.

Umple clatitele cu sosul de portocale si impacheteaza-le dupa preferinta, in forma de saculeti sau batistuta.

Trucuri

Serveste crepes suzette cu decor de frisca. Flambeaza clatitele in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Franceza

Citeste si despre