Crepes Suzette reprezinta un desert de inspiratie franceza, extrem de apreciat in bucatariile marilor restaurante, deoarece se pregateste destul de simplu. Invata sa pregatesti crepes Suzette dupa reteta noastra!
Foto: blog.sunshine.co.uk
Timp de preparare
40 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 ml lapte gras
3 oua
300 g faina
1 plic zahar vanilat
ulei (pentru uns tigaie)
1/2 kg portocale (curatate)
150 g zahar tos
40 g coniac
Mod de preparare
Pregateste mai intai un aluat de clatite, din faina, lapte si oua, la care adaugi un plic de zahar vanilat, pentru aroma. Pastreaza alautul la rece, apoi pregateste foile de clatite.
Pregateste umplutura pentru crepes Suzette. Pune zaharul tos la topit, adauga apoi felii de portocale, curatate si taiate. Stinge sosul de portocale cu putin coniac.
Umple clatitele cu sosul de portocale si impacheteaza-le dupa preferinta, in forma de saculeti sau batistuta.
Trucuri
Serveste crepes suzette cu decor de frisca. Flambeaza clatitele in momentul servirii.
Tipul bucatariei
Franceza