Bureti de fag conservati

| | Actualizat: 2012-09-17 13:15:17

Buretii de fag se pot conserva pentru iarna, cam in acelasi mod in care se conserva si alte muraturi.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 kg bureti de fag (sau pleurotus)

0,5 l apa

0,3 otet de mere sau cidru

3-4 foi de dafin

10-15 boabe de piper

1/2 legatura de marar

3-4 catei de usturoi

1 lingura de sare de mare

Mod de preparare

Spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape, fiindca ca au nisip mult.

Dupa ce te-ai asigurat ca sunt spalate foarte bine trebuie sa pui toate ingredientele, in afara de usturoi si marar, intr-un vas acoperit, sa fiarba la foc mic.

Cand se inmoaie ciupercile se opreste focul si se adauga mararul tocat si usturoiul taiat felii.

Dupa ce se racesc, pune-le in borcane. Serveste buretii de fag ca aperitiv sau garnitura.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre