Castravetii in otet sunt gustosi si usor de pregatit. Nu trebuie sa lipseasca din camara niciunei gospodine. Se consuma alaturi de alte preparate si mancaruri.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg castraveti
1 capatana de usturoi
1 hrean
300 ml otet
1 l apa
10 g sare
20 g zahar
5 g piper boabe
5 g mustar boabe
marar
Mod de preparare
Spala bine castravetii si borcanele. In fiecare borcan adauga marar. Aseaza apoi castravetii si usturoiul.
Adauga si hreanul si boabele de mustar. Pregateste apoi o saramura din otet, apa, sare, zahar si piper. Lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba. In acest moment ia saramura de pe foc si toarna peste castaveti.
Infileteaza bine borcanele si fierbe-le la baie marine, timp de 15 minute, pana cand isi schimba culoarea.