Ciresele confiate sunt absolut delicioase. Sunt ideale pentru prepararea a numeroase prajituri, insa le poti servi si ca atare, cu inghetata de vanilie.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg cirese
2 kg zahar
zeama de la 2 lamai
2 batoane de vanilie
Mod de preparare
Spala bine ciresele dupa care scoate samburii. Nu indeparta zeama care ramane dupa ce scoti samburii. Intr-o cratita aseaza straturi alternative de cirese, zahar si zeama de lamaie. Amesteca usor si lasa sa stea asa timp de 3 - 4 ore. Amesteca din cand in cand.
Pune apoi cratita la fiert la foc mic, pana cand siropul este bine inchegat. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza.
La sfarsit adauga si batoanele de vanilie si amesteca usor. Inainte de a stinge focul, aduna toata spuma formata. Lasa apoi ciresele sa se raceasca putin.
Toarna amestecul in borcane sterilizate, infileteaza bine capacele si acopera cu paturi. Lasa asa pana a doua zi.