Cojile de portocale confiate se folosesc in diferite deserturi. Sunt foarte parfumate si au un gust dulceag-amarui.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
coaja de la 8 portocale
500 g zahar
500 ml apa
Mod de preparare
Spala bine cojile de portocala, ajutandu-te de un buretel de vase curat. Taie apoi coaja de portocale cubulete sau sub forma de fideluta.
Pune coaja de portocala intr-un vas cu apa la fiert, pana ce da intr-un clocot, arunca apa si repeta operatiunea de doua ori. Este nevoie sa se repete operatiunea, deoarece in acest mod se elimina gustul amar.
Pregateste un sirop gros din apa si zahar, amesteca-l pana ce se topeste zaharul, iar cand a dat in clocot, adauga cojile de portocala si mai lasa la fiert circa 20 de minute, pana se leaga.
Lasa vasul deoparte, apoi lasa totul la racit.
Pune coaja in borcanele si depoziteaza-le in frigider.
Tipul bucatariei
Internationala