Compot de capsuni

| | Actualizat: 2012-08-01 13:44:02

Compotul de capsuni este extrem de savuros si poate fi un desert de vara sau de iarna, in functie de modul in care alegi sa il conservi.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

500 g capsuni proaspete

150 - 200 g zahar

5 cani de apa

Mod de preparare

Curata capsunile de codite si spala-le bine.

Pune la fiert o cana de apa cu zaharul.

Atunci cand zaharul s-a topit aproape complet, adauga si restul de apa si las-o sa dea in clocot.

Adauga si capsunile. Lasa-le sa fiarba 10-15 minute, fara a amesteca in cratita.

Da cratita deoparte si lasa compotul sa se raceasca.

Daca vrei sa il pastrezi pentru iarna, pune-l in borcane, pe care le vei acoperi cu capace noi. Fierbe-le in baine-marie pentru 20 de minute. Inveleste-le apoi in paturi si lasa-le sa stea pana a doua zi dimineata. Pune-le apoi in locul unde pastrezi conservele.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre