Compotul de gutui este foarte aromat si se poate pregati alaturi de alte conserve de iarna, daca alegi sa il sterilizezi in borcane sau poate fi consumat pe loc, daca il pregatesti in cantitati mai mici.
Foto: blog.muffinegg.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
1,5 kg gutui, curatate de coaja si seminte
zeama lamaie
1 l apa
1 kg zahar
cuisoare, scortisoara (optional)
Mod de preparare
Spala gutuile, apoi curata-le de coaja.
Taie gutuile felii potrivite, apoi pune-le intr-un vas cu apa rece, in care ai stors zeama de la o lamaie, pentru ca fructele sa nu oxideze.
Aseaza feliile de gutuie in borcane sterilizate, iar separat, pregateste un sirop din apa si zahar.
Aseaza borcanele pe o suprafaxa de inox, apoi toarna in ele siropul de zahar clocotit, pana umpli bine borcanele.
Acopera borcanele cu capacele, inchide-le strans, apoi da-le la cuptor, la 100 de grade, pentru circa 45 de minute.
Depoziteaza compotul intr-o camara aerisita si racoroasa.
Tipul bucatariei
Internationala