Compot de pepene galben

| | Actualizat: 2012-08-31 15:28:34

Compotul de pepene galben este foarte racoros si poate fi consumat iarna, cand pe piata nu se mai gaseste acest fruct delicios.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 pepene galben mare

1 lamaie

400 g zahar

apa rece

Mod de preparare

Curata pepenele de coaja si de seminte, apoi taie-l cubulete si amesteca-l cu zaharul.

Pune in sticle sau in borcane cateva feliute de pepene si o felie de lamaie - pentru o aroma deoasebita.

Umple sticlele cu apa, apoi aseaza-le intr-o oala mare, adauga apa si pune la fiert pentru aproximativ 1 ora la foc mic spre mediu. Pe fundul vasului aseaza fie un prosop, fie cateva foi de hartie sau ziar, pentru a evita spargerea sticlelor de compot in timpul fierberii.

Dupa ce au fiert, lasa sticlele sa se raceasca in apa. Cand s-au racit, le depozitezi in camara.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre