Compotul de prune se pastreaza in borcane sterilizate, intr-o camara bine aerisita.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1,5 kg prune
10 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
apa
Mod de preparare
Spala bine fructele in apa rece, apoi pune-le in borcane sau in sticle cu gat larg si acopera-le cu zahar. Trebuie ca anterior acestei operatiuni sa amesteci plicurile de zahar vanilat cu zaharul tos.
Acopera borcanele cu apa rece si leaga sticla cu celofan pus in doua. Pune sticlele la pasteurizat, la bain-marie, aproximativ o ora din momentul in care a inceput sa fiarba.
Lasa compotul la racit, apoi depoziteaza-l intr-o camara, la loc uscat si rece.
Trucuri
Poti aromatiza acest compot cu bete de scortisoara, pe care le pui in fiecare borcan sau sticla in parte.
Tipul bucatariei
Internationala