Compotul de struguri poate fi pregatit atat din boabe de struguri albi, cat si din boabe de struguri negri, dupa preferinta.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg struguri
2 l apa
800 g zahar
100 g miere (optional)
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Spala bine bobitele de struguri si pregateste cateva borcane curate. Incalzeste borcanele, astfel incat sa fie fierbinti atunci cand vei pune in ele siropul.
Intr-o cratita amesteca apa cu zaharul si vanilia, iar daca alegi sa adaugi si miere, pune si mierea. Atunci cand incep sa dea in clocot, pune bobitele de struguri.
Scoate-le dupa maxim 1 minut si pune-le in borcane. Adauga peste ele siropul inca fierbinte.
Acopera-le cu capace care sa se inchida ermetic.
Pregateste o cratita cu apa calda si cu un prosop de bucatarie asezat pe fundul ei. Pune borcanele in ea si aseaza-o pe foc. Lasa-le sa fiarba timp de 10-15 minute.
Lasa borcanele la racit, apoi depoziteaza-le in camara.
Tipul bucatariei
Internationala