Compot de visine

| | Actualizat: 2012-07-04 12:52:23

Compotul de visine este unul dintre preparatele care nu trebuie sa-ti lipseasca din camara in nicio iarna.

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

usor

Ingrediente

0,5 kg visine

4 linguri zahar

0,5 l apa

Mod de preparare

Curata visinele, spala-le in apa rece si pune-le apoi in niste sticle cu gatul lung. Acopera fructele cu zahar, apoi completeaza cu apa, pana umpli sticlele. Leaga sticlele cu celofan si da-le la fiert, intr-un vas mare cu apa, circa 40 de minute.

Cantitatea indicata este pentru o sticla de compot, deoarece este bine ca pregatirea compotului sa se faca pe rand, iar acest procedeu este eficient in a opri fermentarea fructelor in timpul verii.

De asemenea, trebuie ca sticlele sa fie sterilizate inainte de a fi folosite pentru pregatirea compotului.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre