Conopida murata este gustoasa si crocanta. Este ideala in sezonul rece, alaturi de alte preparate din legume sau carne.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 conopide
20 g boabe de mustar
20 g boabe de piper
marar uscat
5 morcovi
frunze de dafin
sare grunjoasa
apa
Mod de preparare
Desfa conopida in buchetele mici. Intr-o cratita acopera conopida cu apa cu sare. Lasa asa timp de o ora. Intre timp spala bine morcovii si taie-i in felii.
Prepara apoi saramura pentru conopida. La fiecare litru de apa, adauga cate o lingura de sare grunjoasa. Cat timp fierbe saramura, aseaza conopida in borcane.
Adauga si felii de morcovi, frunze de dafin, marar uscat, boabe de mustar si piper. Toarna apoi saramura fierbinte. Sigileaza borcanele si acopera-le cu o patura. Lasa-le asa pana a doua zi dupa care le depozitezi intr-un loc racoros.