Gogosarii cu mustar reprezinta o reteta clasica de muraturi de iarna.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
5 kg gogosari (cantariti dupa curatare)
500 g zahar
500 ml ulei de floarea-soarelui
500 ml otet
500 g mustar simplu
2 linguri sare neiodata
1 plic boabe mustar
boabe de piper, foi de dafin
1 plic conservant muraturi
Mod de preparare
Gogosarii se curata de seminte si cotor, se spala in apa rece, apoi se taie felii. Se pun la fiert uleiul, zaharul, sarea, mustarul si otetul.
Cand lichidul respectiv incepe sa fiarba, trebuie sa adaugi gogosarii, boabele de mustar si foile de dafin si ii lasi pe foc aproximativ 10 minute pana se cuprind bine in sos toti. Se pune 1 plic de conservant.
Se pun gogosarii fierbinti in borcan si se lasa acoperiti de paturi, pana a doua zi.
Tipul bucatariei
Internationala