Gogosarii murati se pregatesc pentru consumul in perioada iernii.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
5 kg gogosari, taiati in sferturi sau jumatati
1 kg zahar
100 g sare
1 kg otet
foi de dafin
boabe de mustar
boabe de piper
crengute de visin
Mod de preparare
Taie gogosarii in jumatati (daca sunt mai mici) sau sferturi (daca sunt mai mari).
Pune gogosarii intr-un vas mare, adauga peste ei zaharul, sarea, otetul, foile de dafin, piperul boabe si mustarul boabe.
Lasa timp de 24 de ore gogosarii la macerat, sa-si lase zeama. Din cand in cand amesteca in ei sa se topeasca zaharul.
A doua zi pune-i in borcane, adauga peste ei zeama lasata, cu tot cu boabele de mustar si piper. Pune deasupra ramurele de visin, curatate, apoi capacele si depoziteaza in camara.
Tipul bucatariei
Internationala