Gogosari murati

| | Actualizat: 2012-09-17 12:56:32

Gogosarii murati se pregatesc pentru consumul in perioada iernii.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

5 kg gogosari, taiati in sferturi sau jumatati

1 kg zahar

100 g sare

1 kg otet

foi de dafin

boabe de mustar

boabe de piper

crengute de visin

Mod de preparare

Taie gogosarii in jumatati (daca sunt mai mici) sau sferturi (daca sunt mai mari).

Pune gogosarii intr-un vas mare, adauga peste ei zaharul, sarea, otetul, foile de dafin, piperul boabe si mustarul boabe.

Lasa timp de 24 de ore gogosarii la macerat, sa-si lase zeama. Din cand in cand amesteca in ei sa se topeasca zaharul.

A doua zi pune-i in borcane, adauga peste ei zeama lasata, cu tot cu boabele de mustar si piper. Pune deasupra ramurele de visin, curatate, apoi capacele si depoziteaza in camara.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre