Otet de mere de casa

| | Actualizat: 2014-09-24 10:47:01

Daca ai cules recolta de toamna si te-ai trezit cu cantitati impresionante de mere in camara, transforma o parte dintre ele in otet de casa. Iata cea mai simpla reteta!

Timp de preparare

10 zile + 2 luni (fermentare)  

Dificultate

mediu

Ingrediente

2 kg mere

2 l apa calda

200 g drojdie de bere

200 g miere

Mod de preparare

Da merele pe razatoare si toaca-le cotoarele, intrucat si acestea sunt folosite in prepararea otetului. Pune totul intr-un borcan mai mare. Dilueaza drojdia in apa calduta si toarn-o peste mere, apoi acopera borcanul cu un tifon sau panza si tine-l timp de 10 zile la loc intunecat.

Dupa acest interval de timp, separa fructele de zeama cu ajutorul tifonului, apoi toarna lichidul din nou in borcan. Toarna mierea si amestec-o bine cu otetul, apoi acopera borcanul din nou cu tifon si lasa-l sa fermenteze astfel timp de 2 luni, intr-un loc cald si intunecat. Dupa ce trec cele doua luni, separa otetul de pojghita carese formeaza deasupra si foloseste-l din plin in mancarurile tale preferate.

Citeste si despre