Piure de mere

| | Actualizat: 2012-10-31 15:59:20

Piureul de mere este unul dintre cele mai simple preparate pe care il poti pregati pentru micutul tau. Piureul de mere se poate servi simplu sau ca umplutura pentru diverse prajituri si deserturi.

Foto: sleepeatgymrepeat.wordpress.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 kg mere

100 g zahar

1 lamaie

scortisoara

1 baton de vanilie

Mod de preparare

Curata merele si sa taie-le cubulete, indepartand cotorul, dupa care aseaza-le intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie, batonul de vanile, si jumatate din cantitatea de zahar.

Lasa totul peste noapte la macerat, pentru ca zaharul sa se topeasca. A doua zi, pune totul la fiert la foc mic, si amesteca continuu, ca sa nu se prinda de cratita. Cand e suficient de fierbinte, adauga putin cate putin si restul de zahar.

Dupa ce termini de adaugat zaharul, pune din nou la fiert amestecul de mere si lasa-l sa clocoteasca 10 minute.

Presara praful de scortisoara si amesteca din nou, apoi toarna piureul de mere in borcane. Depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.

Citeste si despre