Rosii intregi in sos de rosii

| | Actualizat: 2012-08-30 14:49:49

Rosiile intregi in sos de rosii reprezinta o metoda naturala de a conserva rosiile pentru iarna si de a crea un amestec delicios de folosit in preparate de iarna, precum ciorbite, tocanite si alte mancaruri savuroase!

Timp de preparare

60-80 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

rosii (mari si mici)

apa

sare

Mod de preparare

Separa rosiile in doua gramajoare - mari si mici. Pe cele mari le dai prin masina de curatat rosii, care scoate doar sosul din ele si separa cojile si semintele. Pe cele mici le speli bine si le pui in borcanele in care vrei sa le conservi.

Sosul de rosii se pune intr-o oala la fiert si se lasa pe foc pana cand scade si capata o consistenta putin mai groasa. Pune si sare, ceva mai multa, pentru a se conserva mai bine.

Dupa ce sosul a scazut, toarna-l fierbinte in borcane, peste rosii. Capseaza bine borcanele si pune-le la fiert, intr-o oala in care pui apa calduta. Ai grija ca apa sa ajunga pana aproape de gura borcanelor, dar sa nu treaca niciodata peste.

Lasa-le sa se raceasca si pastreaza-le in camara.

Citeste si despre