Dulceata de coacaze

| | Actualizat: 2012-09-10 15:29:09

Dulceata de coacaze se poate pregati atat din coacaze negre, cat si din coacaze rosii, dupa preferinta.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 kg coacaze

2 kg zahar

1,4 l apa

2 lamai

1 baton de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine coacazele si scoate-le samburii.

Cand siropul s-a legat, adauga si coacazele. Amesteca compozitia din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Lasa dulceata pe foc pana cand se leaga bine.

Cu 10 minute inainte de a lua dulceata de pe foc, adauga si batonul de vanilie. Cand este gata, ia dulceata de pe foc si las-o sa se raceasca putin inainte de a o pune la borcan.

Depoziteaza borcanele de dulceata intr-o camara aerisita.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre