Dulceata de gogonele

| | Actualizat: 2012-04-18 15:01:44

Daca pana acum foloseai gogonelele pentru muraturi, trebuie sa stii ca poti pregati din ele si dulceata.

Foto: jeanneeatsworld.wordpress.com

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg gogonele (rosii necoapte)

1/2 kg zahar

Optional

2 feliute ghimbir

1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Se spala bine gogonelele, apoi se curata de partea unde a fost codita. Se taie pe jumatate si se scobesc de miezul cu seminte.

Gogonelele astfel curatate se vor taia cubulete mici, apoi se pun intr-o oala, la foc mic. Se lasa circa jumatate de ora, pana se inmoaie bine.

Apoi, peste cubuletele de gogonele se adauga zaharul, iar optional se aromatizeaza cu ghimbir si pastaie de vanilie.

Dulceata se tine la fiert pana cand siropul incepe sa se lege, adica circa 20 de minute.

Dulceata se pastreaza in borcane sterilizate, care se inchid ermetic.

Trucuri

Din ingredientele date ies aproximativ 4 borcane mici de dulceata, dar poti mari numarul de ingrediente, in functie de cantitatea dorita.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre