Dulceata de gogonele seamana la gust cu dulceata de coaja de pepene verde. Este foarte gustoasa si poate fi folosita in diferite deserturi.
Timp de preparare
80 minute + 6 ore (macerat)
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1,5 kg gogonele
1 kg zahar
vanilie
3 pahare apa
Mod de preparare
Spala gogonelele si taie-le cubulete. Curata-le bine de seminte si pune-le intr-un castron incapator, iar deasupra lor presara zaharul si toarna sucul de lamaie. Amesteca bine si acopera bolul respectiv.
Trebuie sa lasi la macerat minumum 4 ore. Toata compozitia din frigider se pune intr-o oala si se lasa la fiert aproximativ 15 minute.
Ai grija sa amesteci ca sa nu se lipeasca, apoi pune compozitia inapoi in castron. Lasa dulceata la racit, dupa care pune iar la frigider pentru cateva ore. Se pune iar la fiert la foc mic.
Acum se pune si vanilia si se amesteca bine. Se lasa la foc mic sa scada cam 20 de minute.
Pune dulceata fierbinte in borcane si tine-o cateva zile acoperita cu paturi.
Tipul bucatariei
Internationala