Dulceata de mure

| | Actualizat: 2012-09-10 15:36:29

Dulceata de mure se pregateste la sfarsitul lunii iulie, cand este sezonul fructelor de padure.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1, 5 kilograme de mure

1,5 kilograme zahar

0,5 l de apa plata

zeama de la o lamaie

jumatate de baton de vanilie

frunze de menta (optional)

Mod de preparare

Spala bine murele si lasa-le sa se scurga. Pune apa intr-o cratita, pe care o asezi pe foc. Adauga in cratita vanilia si zeama de lamaie. Lasa-le sa fiarba impreuna pana cand obtii un sos vascos.

Pune apoi murele si lasa-le sa fiarba pana cand dulceata s-a legat. Incearca sa nu amesteci prea mult, ca sa nu zdrobesti fructele.

Iar in cazul in care vrei sa obtii o aroma deosebita, adauga 1-2 frunze de menta. Dupa ce s-au fiert, da cratita deoparte si las-o sa se raceasca.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre