Dulceata de piersici este foarte aromata. Se poate servi atat simpla, cat si ca topping pentru diverse deserturi (clatite, pandispan, chec).
Timp de preparare
80 de minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1,5 kg piersici
1 kg zahar
1 lamaie
Mod de preparare
Spala piersicile, scoate-le samburii si cantareste-le astfel incat sa ai 1,5 kg de fructe fara samburi. Taie piersicile in felii subtiri sau cubulete, apoi aseaza-le intr-o oala incapatoare si acopera-le cu zahar.
Lasa fructele sa isi lase zeama, apoi pune-le la fiert, la foc moale. Dupa ce zaharul s-a topit complet, mareste flacara de la aragaz si fierbe dulceata cu felii subtiri de lamaie.
Lasa dulceata la racit, apoi pune-o in borcane si pasteurizeaza-le la bain-marie. Depoziteaza dulceata intr-o camara aerisita.
Tipul bucatariei
Internationala