Dulceata de struguri se poate pregati atat din struguri albi, cat si din struguri negri, dupa preferinta.
Timp de preparare: 120 minute
Dificultate: Mediu
Ingrediente
- 3 kg struguri;
- 3 kg zahar;
- 1,4 l apa;
- 2 lamai;
- 1 baton vanilie (optional).
Mod de preparare
Intr-o cratita incapatoare amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine strugurii, taie bobitele pe jumatate si scoate-le samburii.
Cand siropul s-a legat, adauga si strugurii. Amesteca compozitia din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Lasa dulceata pe foc pana cand se leaga bine. Cu 10 minute inainte de a lua dulceata de pe foc, adauga si batonul de vanilie.
Cand este gata, ia dulceata de pe foc si las-o sa se raceasca putin inainte de a o pune la borcan. Depoziteaza borcanele de dulceata intr-o camara aerisita si racoroasa.
Tipul bucatariei: Internationala