Dulceata de zmeura este o dulceata deoasebita, foarte aromata. Se poate servi pe paine sau ca topping in deserturi.
Timp de preparare
120 minute + 10 ore (fierbere)
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg zmeura
1 kg zahar
1 lamaie
Mod de preparare
Spala si curata zmeura, apoi aseaza fructele intr-un vas incapator. Acopera totul cu zeama de lamaie, apoi pune zaharul si lasa totul la macerat 10 ore.
Pune fructele la fiert, la foc moale, pana se topeste zaharul. Dupa ce se topeste zaharul, adauga felii de lamaie si da focul la flacara mare. Spumeaza dulceata ori de cate ori este nevoie.
Lasa dulceata sa se ingroase, apoi opreste focul. Trebuie ca dulceata sa se raceasca in vas, apoi o pui in borcane a doua zi.
Capseaza borcanele, apoi depoziteaza-le intr-un loc racoros si bine aerisit.
Tipul bucatariei
Internationala