Dulceata din flori de salcam

| | Actualizat: 2012-08-06 13:01:11

Dulceata de flori de salcam este foarte aromata si nici nu se prepara prea greu.

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

500 g flori salcam

1 l apa

1 kg zahar

1 plic zahar vanilat

zeama de lamaie

Mod de preparare

Pune la fiert apa cu zaharul, pana obtii un sirop gros, adauga zaharul vanilat, apoi pune si florile spalate, fara codite. Adauga zeama de la o lamaie.

Lasa dulceata sa fiarba pana se leaga, circa 45 de minute, facand proba cu o picatura in apa.

Toarna dulceata in borcane sterilizate, apoi inchide-le ermetic si lasa-le la racit. Pune dulceata intr-o camara racoroasa si bine aerisita.

Dulceata se pastreaza timp de 3 ani, fara niciun fel de problema.

Trucuri

Poti obtine o dulceata mult mai aromata daca alegi sa pui si putin ghimbir.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre