Menta, una din plantele miraculoase pe care natura ni le-a pus la dispozitie se poate folosi cu succes in salate, bauturi racoritoare sau deserturi. Noi va propunem o reteta simpla pentru un desert cu putine calorii.
Timp de preparare
30 mminute
Dificultate
Usor
Ingrediente
200 g zahar
200 ml apa
1 legatura menta
suc de la 3 lamai
5 foi gelatina
colorant alimentar verde
Mod de preparare
Amesteca apa cu zaharul intr-o oala, apoi pune-o pe aragaz, la foc mic, pana cand se topeste zaharul.
Adauga frunzele de menta si lasa-le circa 10 minute la infuzat. Strecoara totul intr-un vas curat, reincalzeste siropul si adauga gelatina.
Amesteca totul pana cand se dizolva si gelatina, iar la final, adauga sucul de la trei lamai.
Adauga 1-2 picaturi de colorant alimentar verde, apoi pune jeleul in forme speciale sau cesti si lasa-l la racit.
Tipul bucatariei
Internationala