Jeleu de menta

| | Actualizat: 2012-05-30 17:53:25

Menta, una din plantele miraculoase pe care natura ni le-a pus la dispozitie se poate folosi cu succes in salate, bauturi racoritoare sau deserturi. Noi va propunem o reteta simpla pentru un desert cu putine calorii.

Timp de preparare

30 mminute

Dificultate

Usor

Ingrediente

200 g zahar

200 ml apa

1 legatura menta

suc de la 3 lamai

5 foi gelatina

colorant alimentar verde

Mod de preparare

Amesteca apa cu zaharul intr-o oala, apoi pune-o pe aragaz, la foc mic, pana cand se topeste zaharul.

Adauga frunzele de menta si lasa-le circa 10 minute la infuzat. Strecoara totul intr-un vas curat, reincalzeste siropul si adauga gelatina.

Amesteca totul pana cand se dizolva si gelatina, iar la final, adauga sucul de la trei lamai.

Adauga 1-2 picaturi de colorant alimentar verde, apoi pune jeleul in forme speciale sau cesti si lasa-l la racit.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre