Jeleu de gutui si merisoare, cu aroma de trandafiri

| | Actualizat: 2015-02-09 12:22:55

Jeleul de gutui si merisoare, cu aroma de trandafiri, este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Ce prichindel nu s-ar delecta cu o felie de toast unsa cu o pasta dulce de gutui, aromatizata discret cu accente acrisoare de trandafiri si merisoare?

Poti oferi si cadou acest deliciu deosebit, pe care il poti prepara destul de simplu in propria bucatarie!

Timp de preparare:

2 ore si 30 de minute

Dificultate:

medie

Ingrediente:

5 gutui bine coapte, decojite si taiate bucati potrivite

500 grame mere verzi, taiate cuburi

300 grame merisoare (proaspete sau congelate)

1 lingura apa de trandafiri

1 kg zahar gelifiant

Mod de preparare:


Umple o oala mare cu apa si pune fructele la fiert, acoperite cu capac, aproximativ o ora. Acopera un recipient mare cu tifon prins bine cu elastic si pune bucatile de fructe la scurs cateva ore (cel putin 6-7 ore).



Transfera sucul scurs din fructe intr-un bol mare si pune cate un gram de zahar pentru fiecare gram de lichid (daca ai o jumatate de kilogram de suc, vei avea nevoie de 500 de grame de zahar gelifiant).

Toarna sucul intr-o oala mare si pune-l la fiert, amestecand din cand in cand pana la dizolvarea completa a zaharului.

Cand sucul atinge temperatura de 110 grade Celsius, strange spuma acumulata la suprafata si adauga apa de trandafiri. Ia oala de pe foc si transfera sucul in borcane inchise etans.

Sursa foto: bbcgoodfood.com

Citeste si despre