Marmelada de caise

| | Actualizat: 2012-09-11 14:59:09

Marmelada de caise este mult mai aromata fata de alte tipuri de marmelade. Se serveste ca umplutura pentru diferite deserturi sau simpla, cu chifle proaspete.

Foto: 52kitchenadventures.com

Timp de preparare

180 de minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

3 kg caise

1,5 kg zahar

2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala caisele si se oparesc in apa clocotita. Se curata de coaja, apoi li se scot samburii. Se pun caisele intr-un vas la fiert, pana cand scade zeama pe care o lasa. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat si se continua fierberea, pe foc mare pana cand se leaga compozitia.

Se adauga dupa preferinta si samburii pisati. Se ia marmelada de pe foc, se lasa la racit, dupa care se pune in borcane, care se introduc in cuptorul fierbinte.

Borcanele se vor capsa cu capace dupa ce s-au racit.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre