Marmelada de caise este mult mai aromata fata de alte tipuri de marmelade. Se serveste ca umplutura pentru diferite deserturi sau simpla, cu chifle proaspete.
Foto: 52kitchenadventures.com
Timp de preparare
180 de minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
3 kg caise
1,5 kg zahar
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Se spala caisele si se oparesc in apa clocotita. Se curata de coaja, apoi li se scot samburii. Se pun caisele intr-un vas la fiert, pana cand scade zeama pe care o lasa. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat si se continua fierberea, pe foc mare pana cand se leaga compozitia.
Se adauga dupa preferinta si samburii pisati. Se ia marmelada de pe foc, se lasa la racit, dupa care se pune in borcane, care se introduc in cuptorul fierbinte.
Borcanele se vor capsa cu capace dupa ce s-au racit.
Tipul bucatariei
Internationala