Peltea de gutui

| | Actualizat: 2012-09-11 15:14:43

Pelteaua de gutui se pregateste din cojile si cotoarele gutuilor ramase dupa prepararea dulcetii de gutui.

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 kg zahar

2 kg de cotoare/ coji de gutui

1/2 kg mere ionatane (pentru culoare)

1/2 kg gutui

apa

Mod de preparare

Spala si taie gutuile in felii impreuna cu coaja si samburii. Procedeaza in acelasi mod si cu merele. Fructele se fierb intr-o oala smaltuita, cu apa rece (care sa depaseasca nivelul lor cu 3-4 cm) si se lasa pana cand se inmoaie bine, fara sa se amestece, ca sa nu se tulbure zeama.

Se pun intr-o strecuratoare pe care s-a asezat un servet dublu din tifon, cu un strat subtire de vata deasupra. Se stercoara totul si se pastreaza doar lichidul.

Sucul rezultat si zaharul se amesteca in cratita de dulceata si se lasa sa fiarba pana cand se leaga ca pentru serbet.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre