Cartofii noi cu rozmarin la gratar sunt o mancare perfecta pentru cina. Se pregatesc rapid, sunt satiosi, au o aroma incantatoare si sunt foarte hranitori.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
800 g cartofi noi
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
1 crenguta de rozmarin
sare si piper
Mod de preparare
Spala bine cartofii, curata-i si pune-l la fiert. Lasa-i sa fiarba pe jumatate, apoi combina-i cu uleiul de masline, rozamarinul, sarea si piperul. Incinge gratarul si pune cartofii sa se rumeneasca aproximativ 6 minute.
Imediat ce ii iei de pe gratar, presara peste cartofi usturoi pisat. Inveleste vasul cu folie de aluminiu si lasa-i cateva minute deoparte pentru a se intrepatrunde aromele. Serveste cartofii noi cu rozmarin la gratar calzi, simpli, cu smantana sau ca garnitura pentru alte mancaruri.