Saramura de peste la gratar este o mancare ideala atat pentru pranz, cat si pentru cina. Nu contine multe calorii si este si foarte sanatoasa. In plus se prepara foarte usor si rapid.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
2 kg de peste
3 ardei grasi
4 rosii
1 catel de usturoi
1 legatura de patrunjel
90 ml ulei
150 ml otet
3 linguri de bulion
Mod de preparare
Curata bine pestele apoi pune-l pe gratarul incins, uns in prealabil cu ceapa.
Spala si curata bine legumele apoi taie-le marunt si pune-le la calit intr-o cratita mai mare cu ulei incins. Dupa ce se inmoaie, stinge-le cu 1 litru de apa si otet. Lasa-le sa fiarba putin, apoi adauga si usturoiul, patrunjelul si bulionul.
Compozitia trebuie sa fiarba inca 30 de minute. Pune pestele pe un platou mare si toarna saramura peste el, apoi acopera-l pentru 10 minute ca sa se intrepatrunda aromele.