Inghetata de cocos este foarte delicata si aromata, fiind un desert potrivit pentru vara.
Foto: theendlessmeal.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
150 g crema fina de branza
75 g zahar pudra
200 ml lapte cocos
100 ml frisca
1 varf cutit sare
1 lingura suc de lamaie
fulgi de cocos (optional)
Mod de preparare
Mixeaza crema de branza si zaharul, adauga laptele de cocos, zeama de lamaie si sarea. Continua mixarea, pana ce obtii un amestec omogen.
Separat, mixeaza frisca, apoi incorporeaz-o in compozitia inghetata.
Pune inghetata in forme de plastic, apoi da totul la congelator, circa 2 ore. Din sfert in sfert de ora scoate inghetata si mixeaz-o, ca sa nu faca ace de gheata.
Trucuri
Pentru o inghetata deosebita, adauga si 50 g fulgi de cocos in compozitia de inghetata.
Tipul bucatariei
Internationala