Pentru ca se apropie sezonul pepenilor, poti sa iti pregatesti de pe acum retetele favorite in care sa folosesti aceste fructe delicioase. Iata reteta de inghetata de pepene galben.
Foto: aliyaleekong.com
Timp de preparare
4 ore
Dificultate
Mediu
Ingrediente
600 g pepene galben
125 g iaurt gras
100 ml frisca lichida
2-3 linguri miere
Mod de preparare
Curata pepenele de coaja si seminte, apoi taie-l cubulete potrivite, pe care sa le poti mixa cu ajutorul unui blender.
Zdrobeste pepenele bine, pana obtii o pasta fina, amesteca apoi totul cu miere, iaurt si frisca. Pune compozitia la congelator, iar dupa doua ore scoate-o si zdrobeste acele de gheata.
Peste alte doua ore, repeta procesul de mixare, pentru a obtine o inghetata cremoasa.
Scoate inghetata de la rece cu 10 minute inainte de servire.
Trucuri
Serveste inghetata in jumatati de pepene galben, curatate de seminte.
Tipul bucatariei
Internationala