Daca ai pofta de un desert racoritor si delicios, incearca un parfait de piersici si struguri, care are o aroma deosebita si se prepara si foarte repede.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
300 ml lapte
2 pliculete de zahar vanilat
7 galbenusuri
250 g zahar
400 ml frisca
250 g piersici
250 g struguri
5 ml rom
Mod de preparare
Pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Bate apoi galbenusurile cu zaharul si adauga treptat in aceasta compozitie si laptele si pune din nou pe foc, amestecand incontinuu. Dupa ce s-a racit, adauga frisca batuta si romul.
Taie 50 g de piersici in bucati micute, iar restul paseaza-le. Paseaza, de asemenea, si strugurii si separa-i de samburi. Imparte crema in doua si pune intr-una piersicile, iar in alta strugurii.
Pune la congelat mai intai bolul cu piersici, apoi adauga peste si cealalta crema si las-o din nou la rece.