Parfait de piersici si struguri

| | Actualizat: 2013-06-20 12:56:14

Daca ai pofta de un desert racoritor si delicios, incearca un parfait de piersici si struguri, care are o aroma deosebita si se prepara si foarte repede.

Timp de preparare

30 min

Dificultate

  usor

Ingrediente

  300 ml lapte

2 pliculete de zahar vanilat

7 galbenusuri

250 g zahar

400 ml frisca

250 g piersici

250 g struguri

5 ml rom

Mod de preparare

Pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Bate apoi galbenusurile cu zaharul si adauga treptat in aceasta compozitie si laptele si pune din nou pe foc, amestecand incontinuu. Dupa ce s-a racit, adauga frisca batuta si romul.

Taie 50 g de piersici in bucati micute, iar restul paseaza-le. Paseaza, de asemenea, si strugurii si separa-i de samburi. Imparte crema in doua si pune intr-una piersicile, iar in alta strugurii.

Pune la congelat mai intai bolul cu piersici, apoi adauga peste si cealalta crema si las-o din nou la rece.

Citeste si despre