Ardeii umpluti cu carne reprezinta unul dintre felurile de mancare cele mai apreciate din bucataria autohtona.
Foto: cavemengourmet.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
1 kg ardei
1/2 kg carne tocata de vita
100 g orez
2 cepe mici
2 linguri bulion
1/2 legatura patrunjel
2 linguri ulei
sare
piper
smantana (optional)
Mod de preparare
Curata ceapa, toac-o marunt si pune-o la calit in uleiul incins. Adauga bulionul, amesteca bine si asteapta ca bulionul sa isi schimbe culoarea.
Intr-un vas incapator pune carnea tocata, amestecul de ceapa si bulion, orezul spalat in apa rece, verdeata tocata marunt, sare si piper.
Spala ardeii, apoi fa-le cate un capacel deasupra si curata-i in interior de seminte.
Umple fiecare ardei cu umplutura de carne, lasand putin loc pana sus, deoarece orezul isi mareste volumul.
Pune ardeii intr-o oala incapatoare, asezati soldateste, apoi toarna o cana de apa.
Lasa ardeii la fiert, la foc mediu, circa 35 de minute.
Serveste ardeii cu smantana alaturi.