In miez de iarna, ardeii umpluti se numara printre cele mai indragite feluri de mancare in randul romanilor, bineinteles dupa traditionalele sarmale. Daca pana acum ai evitat sa-ti rasfeti familia cu un asemenea preparat fiindca erai ferm convinsa ca este destul de greu de pregatit, trebuie sa stii ca nu este deloc greu sa faci ardei umpluti! Pentru a-ti demonstra acest lucru, am hotarat sa-ti dezvaluim cea mai simpla reteta de ardei umpluti cu carne de pui.
Am ales carnea de pui fiindca se digera usor si contribuie la cresterea sanatoasa si armonioasa a copiilor.
Foto: thekitchin.com
Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 12 ardei grasi;
- 400 g piept de pui tocat ;
- 1 ceapa;
- 200 g rosii decojite in bulion;
- sare, piper, boia dulce;
- 2 foi dafin;
- iaurt pentru servire.
Ardei umpluti cu carne de pui: mod de preparare
Taie ceapa marunt si amestec-o cu carnea tocata de pui. Adauga peste aceasta compozitie rosiile decojite, impreuna cu putin bulion si condimenteaza totul cu sare, putin piper si boia dulce. Poti adauga si alte condimente care merg cu carne de pui si ciupercile: maghiran, busuioc, usturoi granulat, marar, patrunjel.
Umple ardeii curatati de cotoare si seminte cu aceasta compozitie.
Aseaza ardeii umpluti intr-o cratita si acopera-i cu apa. Pune-i la fiert, timp de o ora, impreuna cu cateva foi de dafin si putina sare, acoperiti cu un capac.
Serveste ardeii cu iaurt. Pofta buna!