Ardei umpluti cu tofu si sos de rosii

| | Actualizat: 2016-12-06 00:00:00

Daca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de cele mai delicioase preparate culinare! Pentru a-ti dovedi acest lucru, iti dezvaluim o reteta de ardei umpluti cu tofu si sos de rosii, care cu siguranta va fi pe gustul tau, dar si pe placul celor dragi.

Iata un preparat potrivit atat pentru persoanele care tin post, dar mai ales pentru vegetarieni!

Timp de preparare: 1 ora

Dificultate: medie spre ridicata

Ingrediente:

-120 g de tofu in saramura;

- 4 ardei grasi mici;

- 40 g orez;

- 1 lingura de stafide;

- 1 catel de usturoi;

- cateva fire de menta sau patrunjel proaspat;

- 2 linguri de faina;

- 5-6 linguri de pesmet;

- piper dupa gust.

Ardei umpluti cu tofu si sos de rosii: mod de preparare

Fierbe orezul si scurge-l bine de apa. Pune jumatate din cantitatea de orez intr-un castron, impreuna cu tofu, usturoiul si menta. Marunteste totul cu blenderul pana obtii o pasta omogena.

Adauga restul de orez, impreuna cu stafidele si 2 linguri cu varf de pesmet. Amesteca toate ingredientele, adaugand piper dupa gust.

Cu aceasta compozitie, umple ardeii spalati, curatati de seminte si taiati pe jumatate. Pudreaza-i usor cu faina, pentru ca umplutura sa adere mai bine.

Din faina ramasa, un strop de sare si apa rece, prepara un aluat ca pentru clatite. Inbraca jumatatile de ardei umpluti cu tosu in acest aluat, scurge-i ine si apoi sai prin pesmet. Ideal este pesmetul panko obtinut din miez de paine alba si utilizat în bucataria japoneza.

Prajeste ardeii pe ambele parti, pana devin aurii. Scoate-i din tigaie pe servete de hartie absorbanta, pentru a drena uleiul în exces.

Serveste ardeii cu sos de rosii pentru paste.

Pofta buna!

Citeste si despre