Bucataria romaneasca este extrem de versatila si stie sa preia cu repeziciune retetele altor popoare. Asa s-a intamplat si cu aceasta reteta de aripioare thailandeze, care nu se face foarte greu, daca ai toate ingredientele necesare.
Foto: seriouseats.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
8 buc aripioare
4 linguri sos de soia
4 linguri sos de stridii
2 linguri sos dulce-acrisor
2 lingurite ghimbir ras
2 linguri ulei de masline
ulei de floarea-soarelui pentru prajit
Mod de preparare
Spala bine aripioarele si taie-le varfurile.
Taie apoi aripioarele in doua parti, de la incheietura.
Intr-o tigaie incapatoare, pune ulei de floarea-soearelui la incins, apoi adauga aripioarele si lasa-le 15 minute, pana cand devin aurii. Scoate-le pe servete de bucatarie, la scurs.
Intre timp, in alta tigaie pune ulei de masline, adauga ghimbirul, sosul de soia, sosul de stridii si sosul dulce-acrisor. Amestecul rezultat il tii la foc mic, circa 7 minute.
Peste sosul obtinut, care s-a mai ingrosat, pune aripioarele si acopera-le bine cu acest sos.
Trucuri
Serveste aripioarele thailandeze cu salata verde si garnitura de orez.
Nu folosi sare, deoarece sosul de soia este foarte sarat.