Biftec la gratar

| | Actualizat: 2013-08-08 14:29:31

Au venit zilele insorite si te gandesti ca poate va sosi repede si momentul sa utilizezi din nou gratarul. Unul dintre cele mai gustoase preparate pe gratar este biftecul, care se pregateste usor, rapid si este delicios. Il poti servi cu legume sau verdeturi de sezon.

Timp de preparare

30 min

Dificultate

usor

Ingrediente

700 g de file de carne de vita

1 lingura de ulei vegetal

2 linguri de vin sec

4 linguri de mujdei

sare

piper negru macinat  

Mod de preparare

Spala si curata bine fileul de vita de pelicule, apoi taie-l transversal pe fibre, tinand cutitul sub unghi drept. Bate putin bucatile de carne, pana au o grosime de 1,5 - 2 cm, si da-le o forma rotunda.

Unge carnea cu ulei vegetal si stropeste-o cu vin.

Prajeste biftecurile pe ambele parti pe gratarul uns in prealabil cu slanina afumata. Dupa ce carnea este gata, condimenteaz-o cu sare si piper dupa gust.

Biftecul la gratar il servesti cu mujedei, salata verde si rosii.

Citeste si despre