Blatul de pizza este esential pentru acest preparat de inspiratie italiana. Acest blat se prepara rapid, insa trebuie sa il lasi la dospit timp de o ora.
Foto: pizzamaker.net
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg faina
200 g gris fin
sare
14 g drojdie uscata
10 g zahar brun
40 ml ulei de masline
650 ml apa calduta
Mod de preparare
Cerne faina intr-un bol. Cerne si grisul si adauga sarea. In centru fa o groapa. Intr-un bol mic amesteca drojdia cu zaharul si uleiul de masline. Adauga si apa si lasa asa timp de cateva minute.
Toarna compozitia in groapa din centrul fainii. Cu mainile, adauga treptat faina in centrul bolului. Continua sa amesteci pana obtii un aluat. Tranfera apoi pe o suprafata tapetata cu faina. Continua sa framanti aluatul cateva minute pana devine elastic.
Formeaza apoi o minge din aluat, pune intr-un bol tapetat cu faina si acopera cu un prosop de bucatarie curat. Lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, timp de o ora.
Dupa ce isi dubleaza volumul, aluatul poate fi folosit pentru pizza.