Brocoli la cuptor cu mozarella

| | Actualizat: 2014-10-16 15:51:03

Broccoliul "alintat" cu mozarella, bagat la cuptor impreuna cu mirodenii si alte ingrediente savuroase, reprezinta un preparat gustos pentru zilele reci de toamna sau iarna si o metoda interesanta de a strecura aceasta leguma in meniul familiei tale.

Timp de preparare

60 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

2 buchetele de broccoli

3 fire ceapa verde

200 g mozarella

2 oua

150 g bacon taiate fasii

300 ml smantana lichida

putin unt

sare

piper

Mod de preparare

Rupe broccoliul in florete mici si baga-le in apa clocotinda, timp de 30-60 de secunde, pana se inmoaie putin. Scurge-le de apa si asaza-le intr-un vas de iena tapetat cu unt. Separat, prajeste ceapa si baconul putin, apoi adauga-le peste broccoli.

Intr-un bol, bate ouale si amesteca-le cu smantana si mozarella rasa. Asezoneaza sosul cu sare si piper si toarna-l peste legume. Baga vasul la cuptor, cam 30-40 de minute, pana cand broccoli se inmoaie si oul este inchegat.

Citeste si despre