Budinca de cartofi cu branza se poate servi ca garnitura alaturi de diverse fripturi.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg cartofi albi
3 oua
200 g temelea de oaie
50 g unt
1 lingura pesmet
3 linguri smantana
100 g cascaval ras
Mod de preparare
Spala cartofii bine, apoi pune-i la fiert in apa cu sare. Lasa cartofii la racit, apoi curata-i de coaja si taie-i rondele. Tapeteaza un vas termorezistent cu unt si pesmet, apoi asaza feliile de cartofi in straturi, alternand cu branza rasa, smantana si cascaval.
Bate ouale si toarna-le deasupra compozitiei. Pune compozitia in cuptorul incins, circa 30 de minute. Scoate budinca dupa ce capata o crusta aurie si serveste-o fierbinte.
Trucuri
Pentru un gust deosebit, foloseste in aceasta reteta cascaval afumat.
Tipul bucatariei
Internationala