Budinca de cartofi cu branza

| | Actualizat: 2012-12-20 14:47:51

Budinca de cartofi cu branza se poate servi ca garnitura alaturi de diverse fripturi.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg cartofi albi

3 oua

200 g temelea de oaie

50 g unt

1 lingura pesmet

3 linguri smantana

100 g cascaval ras

Mod de preparare

  Spala cartofii bine, apoi pune-i la fiert in apa cu sare. Lasa cartofii la racit, apoi curata-i de coaja si taie-i rondele. Tapeteaza un vas termorezistent cu unt si pesmet, apoi asaza feliile de cartofi in straturi, alternand cu branza rasa, smantana si cascaval.

Bate ouale si toarna-le deasupra compozitiei. Pune compozitia in cuptorul incins, circa 30 de minute. Scoate budinca dupa ce capata o crusta aurie si serveste-o fierbinte.  

Trucuri

Pentru un gust deosebit, foloseste in aceasta reteta cascaval afumat.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre