Vrei o gustare sanatoasa, hranitoare si cu foarte putine calorii? Poti alege o budinca gustoasa de conopida si broccoli, care se prepara usor si in scurt timp.
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Ingrediente
1 conopida mare
1 buchet de broccoli
2 oua
2 linguri de faina
50 g pesmet
200 g cascaval
200 g smantana
ulei
sare si piper
Mod de preparare
Pune la fiert in doua oale separat conopida si broccoli cu putina sare, aproximativ 15 minute, pana cand se inmoaie.
Intre timp, incinge intr-o tigaie uleiul cu faina si lasa-le pe foc cateva minute. Intr-un bol bate bine ouale cu un varf de sare si putin piper, dupa gust, adauga si smantana si toarna acest amestec peste faina si amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena.
Unge o tava mare cu putin ulei si pesmet, aseaza un rand de conopida si printre aceasta pune si cateva bucati mici de broccoli si un strat de sos, cascavalul ras, ceapa si continua aceasta operatiune pana cand termini toate ingredientele.
Pune apoi tava la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic, pana cand budinca capata o nuanta aurie deasupra.