Budinca de dovlecei cu carne si orez

| | Actualizat: 2012-12-12 12:59:55

Budinca de dovlecei cu carne si orez este foarte gustoasa si satioasa.  

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 dovlecei

200 g carne de vita tocata

2-3 linguri de orez

1 lingura unt

2 linguri pesmet

sare

piper

verdeata

Mod de preparare

Spala dovleceii, curata-i de coaja, apoi taie-i rondele si pune-i la fiert in apa cu sare. Separat, caleste carnea in unt, apoi adauga orezul ales si spalat si acopera totul cu o cana de apa. Presara si verdeata tocata.

Potriveste amestecul respectiv cu sare si piper, dupa gust. Tapeteaza o tava termorezistenta cu unt si pesmet. Asaza alternativ cate un strat de dovlecei si unul de amestec de orez, avand grija ca ultimul strat sa fie de dovlecei.

Pune budinca la bain-marie, apoi las-o la cuptor, la foc mediu, circa 40 de minute.

Lasa budinca sa se raceasca usor, apoi portioneaz-o si serveste-o simpla sau cu cascaval ras deasupra.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre