Budinca de peste

| | Actualizat: 2014-02-11 14:12:50

Budinca de peste este o mancare usoara, foarte sanatoasa, ce contine putine calorii. Este perfecta pentru diete, dar si pentru cina, deoarece este hranitoare, se digera foarte usor, iar aroma sa este incantatoare.

Timp de preparare

  50 min

Dificultate

usor  

Ingrediente

700 g peste

2 foi de dafin

4 cepe

2 ardei grasi

1 lingurita de zahar

2 catei de usturoi

140 g orez

450 g rosii

100 ml ulei de masline

patrunjel si marar

sare si piper  

Mod de preparare

Spala bine pestele, pune-l la fiert impreuna cu foile de dafin si lasa-l sa clocoteasca aproximativ 10 minute. Dupa ce s-a fiert, taie pestele in bucati mai mici.

Intr-o cratita medie, caleste ceapa, rosiile curatate de pielita si tocate marunt impreuna cu ardeii. Condimenteaza compozitia cu sare si piper, adauga si cateii de usturoi si mai lasa-le pe foc 2 minute. Dupa ce se raceste, mixeaza compozitia la blender pana cand obtii un piure.

Separat, intr-o alta cratita, unsa cu unt, asaza in straturi alternativ legumele si pestele. Presara peste ele mararul si patrunjelul tocate marunt si da cratita la cuptor pentru 30 de minute.

Citeste si despre