Budinca de spanac cu paine

| | Actualizat: 2013-02-05 17:32:17

Budinca de spanac cu paine este un preparat sanatos, care se poate include in alimentatia copiilor.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

500 g spanac

100 g miez de paine

1 lingura unt

2 oua

50 ml smantana lichida

120 ml lapte

sare

piper (optional)

Mod de preparare

Curata spanacul, apoi clateste-l in apa si pune-l la fiert. Scurge spanacul de apa dupa ce este gata, apoi marunteste-l cu ajutorul unui blender si amesteca-l cu miez de paine inmuiat in lapte.

Separat, amesteca untul, smantana, sarea si galbenusurile de ou, in vreme ce albusurile le bati spuma, separat. Incorporeaza cu grija bezeaua de albus in compozitia de spanac. Toarna compozitia intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute.

Scoate budinca dupa ce s-a rumenit usor si las-o sa se raceasca putin inainte de servire.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre