Budinca de taitei cu carne

| | Actualizat: 2013-01-25 17:02:15

Budinca de taitei cu carne este un preparat gustos si satios, inspirat din bucataria greceasca.  

Timp de preparare

80 minute  

Dificultate

Medie

Ingrediente

500 g carne tocata oaie

300 g taitei

2 linguri bulion

1 cana supa

2 oua

2 linguri unt

sare

piper

Mod de preparare

Caleste carnea de oaie cu o lingura de unt, iar separat, amesteca bulionul, sarea, piperul macinat si un ou crud. Dupa ce carnea este usor rumenita, amestec-o cu compozitia anterior pregatita.

Pune taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, clateste-i cu apa rece, apoi lasa-i la scurs. Unge o tava termorezistenta cu untul ramas si asaza straturi alternative de taitei si carne.

Peste budinca toarna supa amestecata cu un ou, apoi da totul la cuptor, la foc mic, circa o ora.

Scoate budinca si las-o la racit, apoi tai-o felii potrivite. Serveste budinca rece sau calda, dupa preferinta.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre